2024 Yılında Avıcılık Belgesi ve Av Ruhsat Harçları

Yeni bir yıla girerken avcılıkla ilgilenen birçok kişi, 2024 yılında geçerli olan avcılık belgesi ve av ruhsat harçları hakkında bilgi edinmeye başlıyor. Bu blog yazısında, 2024 yılında Türkiye'de avcılıkla ilgili belge almak isteyenler için önemli bilgileri bulabilirsiniz.

Avıcılık Belgesi Nedir? Avıcılık belgesi, Türkiye'de avcılık faaliyetlerinde bulunabilmek için gerekli olan resmi bir belgedir. Bu belge, avlanmak isteyen kişilerin belirli kurallar ve yönetmeliklere uygun olarak avlanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenir. Avıcılık belgesi olmayan kişiler, yasa dışı avlanmış sayılabilir ve ciddi cezalara maruz kalabilir.

2024 Yılında Avıcılık Belgesi Almak İçin Gerekli Belgeler:

Nüfus cüzdanı fotokopisiİkametgah belgesiSağlık raporu2 adet biyometrik fotoğraf

Av Ruhsat Harçları: 2024 yılında avcılık belgesi almak isteyenler, belge alımı için belirlenen harçları ödemek zorundadır. Av ruhsat harçları, devlet tarafından belirlenen tarifelere göre değişiklik gösterebilir. Bu harçlar, avcılık faaliyetlerini düzenlemek, sürdürülebilir avcılığı teşvik etmek ve doğal dengenin korunmasını sağlamak amacıyla alınır.

2024 Yılında Geçerli Av Ruhsat Harçları:

Avcılık belgesi harcı: Belirli bir dönem için avcılık faaliyetlerini kapsayan genel harçtır.Av tüfeği ruhsat harcı: Avcılara ait av tüfeği için ayrı bir harçtır.Diğer av araç ve gereçleri harcı: Av sırasında kullanılan diğer araç ve gereçler için ödenen harçtır.

AVCILIK BELGESİ BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

İl Şube Müdürlüklerinden avcılık belgesi almak isteyenlerin, başvuru dilekçesi/formu ekinde aşağıdaki belgeleri sunması gerekmektedir:

1. Avcı eğitimi kurs bitirme belgesinin aslı

2. Avcılık belgesi harç makbuzunun aslı

3. Biometrik vesikalık fotoğraf (1 Adet)

4. Yivli veya yivsiz tüfek ruhsatnamesinin aslı (Tüfek ruhsatnamesi olmayanlar, sağlık raporu ve silah ruhsatı almaya engel hali olmadığını ihtiva eden sabıka kaydı sunmak zorundadır.)

AVCILIK BELGESİ VİZESİNDE İSTENEN BELGELER Avcılık belgesi vizesini İl Şube Müdürlüklerinde yaptırmak isteyen avcılar, başvuru esnasında aşağıdaki belgeleri ibraz etmek zorundadır:

1. Cari  yıla ait avcılık belgesi harcı ve varsa geriye dönük harçlarının yatırıldığına dair belgeler,

2. Yivli veya yivsiz tüfek ruhsatnamesinin süresi dolmuşsa, yeni ruhsat     veya sağlık raporu ile sabıka kaydı.

Tüfeklerine ait ruhsatname süresi dolmamış olan avcılar; ilgili yıllara ait avcılık belgesi harçlarını yatırdıktan sonra, https://avbis.tarimorman.gov.tr/avcigiris.aspx adresinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile AVBİS' e giriş yaparak  kendi vizesini yapabilecektir.

AVLANMA İZİN KARTI (PUL) BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER Avlanma izin kartını İl Şube Müdürlüklerinden almak isteyen avcılar, başvuru esnasında;

1. Avlanma izin kartı ücretinin başvuru yapılan il şube müdürlüğü döner sermaye hesabına yatırıldığına dair belgenin sunulması,

2. Avcılık belgesi vizesinin yapılmış olması,

Zorunludur.

AVCILIK BELGESİ HARCI VE AVLANMA İZİN KARTI ÜCRETLERİ (2024 YILI)

Ücret Tarifesi

Avcılık Belgesi Harcı (TL)

Avlanma İzin Kartı (TL)

Dernek Üyesi Olanlar

1.516,35

625,00

Dernek Üyesi Olmayanlar

1.657,20

1250,00

 

AÇIKLAMALAR
1- Avlanma izin kartı ücreti şube müdürlüğünün döner sermaye hesabına yatırılırken açıklama kısmına, "Avcının T.C. Kimlik Numarası ve Avlanma İzin Kartı Ücreti" yazılmalıdır.
2- Avcılık Belgesi harçları 9148 Hesap Kodundan ve TC. Kimlik Numarası ile yatırılmalıdır.
3- Ocak ayından sonra yatırılan harçlarda gecikme zammı uygulanmış olmalıdır.
4- Yukarıdaki ücretleri dernek üyesi tarifesinden yatıran avcıların dernek üyeliklerinin, üyesi olduğu dernek tarafından AVBİS' e tanımlanması gerekmektedir.

Tüm Av ve Avcı Ürünlerini Prizma Savunma Av Bayiinden temin edebilirsiniz. Yurt dışı ithal ve yerli taktikal ürünlerin merkeziyiz Türkiye’nin her yerine satışımız mevcuttur. Kaliteli ürünler uygun fiyatlar Prizma Savunma Av Bayiinde Sizlerle

« Anasayfa